Nyheder 2018

20. juni 2018 - Nyt fra DKK1. juni 2018 - Lure Coursing EM tilmeldte hunde
  Tilmeldingen til Lure Coursing EM er nu lukket og det endte med 894 tilmeldte og 92 reservehunde!

  Statistik

15. maj 2018 - Lure Coursing Landshold
  Hej alle aktive LC deltagere

  Sidste frist, den 23.5.2018, for at komme med på det danske landshold nærmer sig med hastige skridt.
  Husk at give mig besked om du ønsker at deltage.

  Indenfor whippets er der rift om pladserne. Hvis du allerede nu ved at du ikke ønsker at deltage, så giv mig en melding snarest.

  Venlig hilsen,
  Karin Jansz
  karin.jansz@rashwas.dk9. maj 2018 - Måling til Lure Coursing
  Næste måling af whippets og italienere vil være på Myndeklubbens dobbeltudstilling i Vejen lørdag den 9. juni kl 13.00

  Nærmere information hos Karin Jansz på tlf. +45 21247160 eller på mail24. april 2018 - Hundens dag
  Lørdag den 2. juni er erklæret national HUNDENS DAG af Dansk Kennel Klub & Royal Canin. Det er dagen, hvor engagerede hundeejere kan mødes og potentielle hundeejere kan opleve, hvad det vil sige at have en hund.

  Hvad sker der på Hundens Dag?
  På Hundens Dag vil der være arrangementer over hele landet. Og som opdrætter, hundeklub, dyrlæge, hundefrisør, osv. kan I nemt oprette jeres eget arrangement og deltage i begivenhederne. Vi vil rigtig gerne have mange arrangementer, så vi håber I vil deltage.

  Få en uforglemmelig dag i selskab med de dejlige hunde. Alle er velkomne – prøv f.eks. lydighedstræning for begyndere, kom til skuer, hundetræf, ”kom og mød en opdrætter” og meget mere.

  Du kan se mere om eventet her: http://www.dkkhundensdag.dk

  Du kan tilmelde dit arrangement her: http://www.dkkhundensdag.dk/tilmeld-dit-arrangement

  Vi glæder os til at fejre Hundens Dag med dig.17. april 2018 - Nyt fra OK
  Nu kan du også støtte klubben med dit Dankort. Det er supernemt, og OK betaler sponsorbeløbet. Hent OK’s Tank & Betal-app, og tilføj dit Dankort i appen. Så støtter du klubben med 5 øre/liter, hver gang du tanker bilen.

  Hent OK’s app her

15. april 2018 - Invitation til Agrias hundegåtur
12. april 2018 - Nyt fra DKK
  Dansk Kennel Klub kan med glæde meddele jer at DKK’s bestyrelse – efter indstilling fra eksteriørdommerudvalget – har autoriseret Marie Petersen som ALL ROUND dommer.

  Marie ønskes hjertelig tillykke med autorisationen.
Med venlig hilsen/Kind regards

DANSK KENNEL KLUB
Parkvej 1 · DK-2680 Solrød Strand
Tlf. +45 5618 8100 · fax +45 5618 8191
post@dkk.dk · www.dkk.dk
4. april 2018 - Generalforsamling og LC måling af Whippet og Italienske Mynder
  Der indkaldes hermed til
  Generalforsamling i Myndeklubben
  Søndag d. 15. april 2018 kl. 12.30 i DKK’s lokaler, Parkvej 1, 2680 Solrød Strand

  Indkaldelse
  Regnskab
  Noter til regnskab
  Bestyrelsens beretning

  Der vil være måling af Whippets og Italienske mynder på Generalforsamlingen den 15. april kl. 12 i Solrød.22. marts 2018 - Ny hovedsponsor


7. marts 2018 - Ny smileyordning for hundeområdet er klar
  Sidste år bekendtgjorde Miljø- og Fødevareminister Esben Lunde Larsen, at han ville lave en smileyordning for erhvervsmæssigt hundehold i stil med den, man kender fra restauranter og pizzeriaer. Ordningen er parat til at træde i kraft i løbet af marts 2018, og med denne nyhedsmail til dig som kennelmærkeindehaver, håber vi i DKK, at vi har klædt dig godt på i forhold til ordningens betydning og de ændringer, den medfører.

  DKK er blevet taget med på råd vedrørende den nye smileyordning. Nogle af vores input og ændringsforslag er blevet hørt - andre ikke. Alt i alt er vi dog overbeviste om, at ordningen var blevet dårligere, hvis ikke vi, der kender til hundeverdenen og de praktiske forhold vedrørende opdræt, havde siddet med ved bordet.

  Smileyordningen går ud på, at fødevarestyrelsen opretter en særlig hjemmeside, www.findhundesmiley.dk, hvor såkaldt erhvervsmæssige hundeholdere står opført. På basis af årlige kontrolbesøg tildeler fødevarestyrelsen smileyer, som findes i tre kategorier; glad, sur eller ”mellemfornøjet”.

  Resultatet af kontrolbesøgene offentliggøres på findhundesmiley.dk, men såvel smiley som den seneste kontrolrapport skal også være synlig på ens egen hjemmeside eller på de sociale medier.

  Tanken er, at forbrugere, der er på udkig efter en ny hund eller en pension til den hund, de allerede har, kan tjekke denne side først og udvælge en, der har en glad smiley.

  Man kan kun figurere på denne liste, hvis ens hundehold opfylder kriterierne for at være erhvervsmæssigt. Det vil sige, hvis man: køber hunde for at sælge dem videre opdrætter tre eller flere kuld på tre eller flere tæver pr. år driver en hundepension eller et hundeinternat med fire eller flere hunde ad gangen.

  Som erhvervsmæssig opdrætter eller hundeholder har man pligt til at være registreret i fødevarestyrelsen, og de fysiske rammer for ens hundehold skal være godkendt. Man skal desuden have gennemgået den lovpligtige hundeholderuddannelse, der bl.a. udbydes af DKK. Godkendelsen bliver givet til et specifikt antal hunde. Har man udstationeringstæver, der kommer hjem i forbindelse med drægtighed og fødsel, skal de tælles med.

  DKK har hele tiden påpeget det uheldige i, at mindre opdrættere ikke har mulighed for at få en smiley. Vi arbejder lige nu på en ordning, hvor der bliver synlige links til DKK’s hjemmeside og til købhund.dk fra fødevarestyrelsens hjemmeside.

  I forbindelse med smileyordningen kommer der en ny udgave af bekendtgørelsen om erhvervsmæssigt hundehold. Udover at beskrive vilkårene for smileyordningen er der indført nogle ændringer, der er vigtige at kende til. Nedenstående er en opsummering af de vigtigste ændringer:

  Arealkravene ændres

  Fremover vil følgende minimumsgrænser for hundenes opholdsrum være gældende:
  Hunde med en vægt indtil 15 kg: 4 m2
  Hunde med en vægt på 16 – 40 kg: 6 m2
  Hunde med en vægt over 40 kg: 8 m2

  Som tidligere medfører hund nr. to i samme opholdsrum kun, at arealet skal forøges med det halve. To hunde med en vægt på mellem 16 og 40 kg i samme rum skal altså ikke have 12 m2 men 6 + 3 = 9 m2 til rådighed.

  Arealkravene kan nedsættes yderligere, hvis hundene har ”fri adgang til løbegård”. I vejledningen til bekendtgørelsen er fortolkningen af dette blevet præciseret. Fri adgang betyder, at hunden uhindret og ved egen drift kan komme ind og ud.

  Som noget nyt skal tæven desuden fremover have mulighed for at søge adskillelse fra hvalpene, fra de er 3 uger gamle.

  Private boliger contra kennelbygninger
  Den gamle bekendtgørelse skelnede ikke mellem kravene til de fysiske rammer for hunde i kennelbygninger og hunde, der opholdt sig i private boliger. Det gør den nye. Fremover gælder kravet om afløb i gulvet f.eks. kun for kennelbygninger.

  Antallet af årlige dyrlægebesøg nedsættes
  I den gamle bekendtgørelse var der krav om fire årlige besøg af den tilsynsførende dyrlæge. Dette er nu nedsat til to årlige besøg. Man skal kunne dokumentere, at besøgene er gennemført.

  Ændrede krav om vaccination
  Der indføres krav om, at alle hunde i ”virksomheden” skal være vaccinerede mod hundesyge, parvovirus og smitsom leverbetændelse, senest når de er 12 uger - ”og altid inden de forlader virksomheden”. Det betyder altså, at man som erhvervsmæssig opdrætter har pligt til at de hvalpe, man sælger som 8 uger gamle, er vaccinerede.

  Den endelige udgave af bekendtgørelsen kan findes på www.retsinformation.dk. Den hedder BEK nr. 132 af 26/02/2018 og kan også fås ved henvendelse til DKK. Hæftet ”Guide til det gode hundehold”, der er udarbejdet af DKK i samarbejde med Den Danske Dyrlægeforening, Politiet, Dyrenes Beskyttelse og Dyreværnet, vil også blive opdateret og kan rekvireres hos DKK.

  De nye smileyer kommer til at se sådan ud:


  Er du i tvivl om, hvad Smileyordningen betyder som dig som opdrætter, er du velkommen til at kontakte DKK´s information på post@dkk.dk eller tlf. 56 18 81 55.


23. februar 2018 - Invitation til Lure Coursing EM
20. februar 2018 - ny racerepræsentant for Sloughi


29. januar 2018 - Måling til Lure Coursing
  Der er også arrangeret en Lure Coursing måling på udstillingen i Køge søndag den 25. marts 2018

  Nærmere information hos Karin Jansz på tlf. +45 21247160 eller på mail26. januar 2018 - Måling til Lure Coursing
  Der er arrangeret en Lure Coursing måling lørdag den 3. februar 2018 kl 9.30 i Odense SV.

  Nærmere information hos Karin Jansz på tlf. +45 21247160 eller på mail18. januar 2018 - Lure Coursing Sponsor


15. januar 2018 - Nyt fra DKK


4. januar 2018 - Myndeklubben deltager ikke på Aars udstillingen i 2018
  Kreds 7 har valgt at flytte Aars udstillingen til den 14.-15. september 2018, da der afholdes Euro dog show i Polen (10-14 oktober 2018) i den weekend ,hvor Aars normalt afholdes.

  Da Myndeklubben afholder udstilling den 1. september (og som er en af årets største) og DKK har udstilling i Ballerup 22.-23. september, så har bestyrelsen besluttet ikke at deltage på Aars udstillingen i 2018.