Nyheder 2018
Registreringstal 2018
Mange opdrættere og specialklubber venter altid i spænding på at se om deres race/racer har haft fremgang eller nedgang i året, der er gået.
Idag er de sidste stambøgsføringer for 2018 registreret - og det betyder at vi nu kender det eksakte antal registreringer per race.
Se registreringstallet for 2018 her...
Fra alle os til alle jer
GODT NYTÅR
-
Julen betyder masser af hygge, samvær og glæde sammen med familien, både de 2-benede og 4-benede medlemmer.
Men julen er også en tid, hvor du skal tage ekstra hensyn til hunden, da der er mange dele af dét, som vi betegner som julehygge, der kan være farlige for hunde.
Vi har samlet to eksempler på nogle ikke-hundevenlige juleting.
Spiselige fristelser
Chokolade er en af hundenes største "madfjender". Chokolade indeholder stoffet theobromin, som er giftigt for hunde. Mørk chokolade har højt indhold af theobromin, mens indholdet i mælkechokolade og hvid chokolade er lavt. En lille mængde chokoladekan give din hund dårlig mave eller diarré, men store mængder kan i værste fald være dødeligt. Er du i tvivl, så kontakt dyrlægen med det samme - 25 gram mørk chokolade kan være nok til at forgifte en hund på 20 kg. Det er derfor meget vigtigt, at alle de lækre julegodter bliver stillet uden for hundens rækkevidde.
Det gælder også den fede julemad. Det kan være meget fristende at give hunden en del af vores lækre julemad, for at den også skal mærke, at det er jul. Men det skal man passe på med. Hundens mave kan nemlig ikke tåle et måltid med for meget fedt og slet ikke hvis den ikke er vant til fed mad. Det kan i værste tilfælde give akut betændelse i bugspytkirtlen.
Julens dekorationer
Mange af os har helt sikkert adventskrans, kalenderlys og andre flotte juledekorationer stående i løbet af december. De er pyntet flot med gran, kogler, mos eller kunstige dele, men selvom de er nok så flotte, er hunden ikke altid enig i, at de skal forblive i ét stykke. For alle de spændende dufte fra skoven frister nemlig den nysgerrige hundenæse og der skal sikkert også smages lidt de forskellige dele. Men det er ikke godt for en hundemave og i værste tilfælde kan hunde blive kvalt, hvis noget pynt sætter sig på tværs i spiserøret. Der kan også opstå en brandfarlig situation, hvis hunden får fat i en dekoration med tændte stearinlys.
Husk derfor altid - uanset om du er hjemme eller ej - at sætte juledekorationen i hundesikker afstand. Det gælder også, hvis du har hunden med hjemme hos andre. Her skal du også huske at sætte al deres julepynt uden for hundens rækkevidde, selvom det kan virke grænseoverskridende at flytte ting i andres hjem. Men det gælder din hunds og din sikkerhed!
4-benet forkælelse
Det bedste du kan gøre for din hund er at gøre december som årets andre måneder. Hunden ved nemlig ikke, hvad jul betyder og de mange fristelser og den fede mad kan derfor give den unødigt stress, ubehag i kroppen eller måske en tur til dyrlægen, som kunne være undgået.
Til gengæld kan du forkæle den med masser af gode gåture og sjov træning. På den måde gør du hundens december ekstra speciel, ligesom julegodter og flot pynt gør din december helt speciel.
-
På webredaktionen er jagten er gået ind på et nyt forsidefoto til myndeklubben.dk.
Det nuværende billede er meget svært at erstatte, da vi synes det viser sunde, frie og glade hunde. Og erstatningen er efter lang tids søgen ikke fundet endnu...
Har du et billede der kan hamle op med dette?
Billedet skal være i bredformat, minimum 1 MB og egne sig i "konstruktionen" til at sidde på netop denne position. Og så skal Myndeklubben have rettigheder til at bruge billedet på myndeklubben.dk, i Myndenyt, i tryksager eller på Facebook.
Alle billeder modtages med glæde. Dog forbeholder Myndeklubben sig ret til ikke at bruge de tilsendte billeder, hvis ikke de lever op til kravene. Eller at anvende dem andre steder på myndeklubben.dk, i Myndenyt, i tryksager eller på Facebook, hvis de passer bedre ind der.
Vil i hjælpe os med et nyt billede? Send dit billede til web@myndeklubben.dk
-
Mangler du inspiration til julegaven til hundeejeren, til den hundeinteressede person, eller måske en ekstra julegave til dig selv?
Så har vi samlet nogle forslag til mulige julegaver, både bløde og hårde, store og små pakker, der kan ligge under juletræet.
De bløde pakker
Vandskål
Denne smarte grå vand- og madskål er til at have med på farten. Den kan nemt lukkes i toppen og snoretræk, så du kan have foder liggende i skålen. Desuden kan den nemt foldes sammen, så den er nem og praktisk at have med i rejsetasken. Du kan købe vandskålen ved at følge linket på billedet.
Klar parat træn
Denne funktionelle jakke fra Pinewood er udviklet af et designteam i samarbejde med en lang række aktive hundesportsudøvere – derfor indeholder jakken features, der er designet ud fra den aktive hundesports-udøvers krav og behov.
Den funktionelle jakke har mange praktiske lommer og detaljer og er vind- og vandtæt samt åndbar. Den aftagelige hætte har en forstærket skygge for bedre at holde regnen fra ansigtet. Jakken findes både i herremodel og damemodel og fås i sort/mørk grå og har 3 DKK hunde påtrykt i sølv på brystet.
Du kan købe jakken ved at følge linket på billedet.
De unges pakke
Hvis du vil glæde din datter/søn, dit barnebarn, dig selv eller en anden ung person mellem 10 og 17, kan du give dem et ungdomsmedlemskab i julegave. Medlemskabet træder i kraft pr. 1. januar 2019 og gælder året ud - for bare 50 kr.!
Du kan give et ungdomsmedlemskab i julegave ved at sende en mail til jehe@dkk.dk med følgende informationer på den unge person: Fulde navn, adresse, postnr. og by og en mailadresse. Idet der vil komme en medlemsbekræftelse, bør mailadressen være din egen eller en forælders og så kan adressen ændres efter gaven er givet. Du skal samtidig skrive i mailen, at det er en julegave, samt overføre 50 kr. til konto: reg. nr.: 5035 Konto: 0001361253. I overførslen skal du skrive "Ungdomsmedlemskab julegave [den indmeldtes navn]".
Den lærerige pakke
Hundeplakat
Julegaven til personen, der gerne vil lære alverdens forskellige hunderacer, er den nye hundeplakat. Her kan du få et overblik over i alt 198 forskellige hunderacer.
Størrelse: 70cm X 100 cm
Farver: Mørk grå & hvid
Du kan købe plakaten ved at følge linket på billedet.
Kurser
Førstehjælpskursus
Den oplagte julegave for enhver hundeejer er et kursus i grundlæggende førstehjælp for hund. Der afholdes 2 kurser hhv. den 16. januar i Solrød og den 22. januar i Hedensted. Kurserne undervises af Jannie Jensen, som er uddannet fagveterinærsygeplejerske.
Prisen er 250 kr. for DKK-medlemmer og 350 kr. for ikke-medlemmer. Prisen inkluderer kaffe/te og lidt sødt.
Du kan købe kurset ved at klikke på en af knapperne nedenfor.
16. januar 2019 hos Dansk Kennel Klub, Parkvej 1, 2680 Solrød Strand
Reserver din plads i Solrød her
22. januar 2019 i Hedensted centeret, Gesagervej 68-70, 8722 Hedensted
Reserver din plads i Hedensted her
Der er et begrænset antal pladser på kurserne, så tøv ikke forlænge med at sikre dig en plads.
DKK har godkendt Ole Rosschou som lure coursing dommer.
Myndeklubben ønsker tillykke.
Myndeklubben har på foranledning af et medlem ønsket at Etnahund skifter navn i DKK til racens oprindelige navn: Cirneco Dell'Etna. Det er i dag blevet godkendt af DKK.
DKK’s eksteriørdommerudvalg har autoriseret Vibeke Ellesøe som dommer for Etnahund og Greyhound.
Myndeklubben ønsker tillykke
NY DYREVÆRNSLOV PÅ VEJ, OG DKK ER BLEVET HØRT!
Vi har i DKK netop modtaget et forslag til ny dyreværnslov i høring, og det er med stor glæde, at vi i bemærkningerne til loven kan se, at DKK´s store indsats igennem mange år, for at søge at påvirke en urimelig praksis, har givet pote.
Det er forbudt at øre- og halekupere hunde i Danmark, og dette forbud har siden 1996 betydet, at kuperede hunde ikke måtte stille til konkurrencer, udstillinger og lignende.
Helt konkret har den hidtidige praksis også betydet, at hunde, som f.eks. har fået fjernet halen helt eller delvist pga. skader, også er blevet udelukket fra konkurrencer. Det gælder også hunde, der tidligere har repræsenteret Danmark på højt plan i internationale konkurrencer som f.eks. verdensmesterskaberne i agility, fordi muligheden for at få tildelt dispensation stort set var ikke-eksisterende.
DKK har søgt aktindsigt og har gennemgået samtlige ansøgninger om dispensation til hhv. Justitsministeriet og siden Fødevareministeriet, og ikke i et eneste tilfælde blev der givet dispensation, hvilket vi har forholdt Fødevarestyrelsen som høringsberettiget partner.
Nu tyder alt dog på, at Fødevarestyrelsen er indstillet på at ændre sin meget restriktive praksis i forhold til afslag på dispensationer. I bemærkningerne til lovforslaget står nemlig følgende: ”Fremover er det hensigten, at det skal være muligt at meddele dispensation fra udstillingsforbuddet, hvis der ikke kan herske tvivl om, at øre- eller halekupering er udført af veterinære årsager.”
Dette er måske ikke en ændring, der har betydning for titusindvis af danske hunde, men det vil have stor betydning for de hunde, der indtil nu har været ramt af Fødevarestyrelsens praksis.
-
Påtænker du at få LC licens på din Whippet eller Italiener, skal den måles.
Til Myndeklubbens juleudstilling i Køge vil der være mulighed for måling.
Husk også, at har din hund fået licens før den var 2 år gammel, skal den kontrolmåles når den er fyldt 2 år.
Spørgsmål og tilmelding til Karin Jansz, karin.jansz@rashwas.dk
Fornyelse af licensbøger
Til juleudstillingen vil der også være mulighed for at få fornyet licensbøger, så I er klar til sæson 2019
-
Efteråret er på vej. Det giver anledning til lange gåture i skoven med hundene efterfulgt af varm kakao og nybagte boller.
I Dansk Kennel Klub byder efteråret desuden på en lang række arrangementer, som vi gerne vil fortælle jer lidt mere om.
Træf på Askov Højskole
Den 29. – 30. september holder DKK weekendkursus for ca. 120 personer på Askov Højskole. Deltagerne er alle sammen medlemmer af bestyrelsen i en specialklub eller en kreds. Der er mange ting, man skal have styr på, når man sidder i en bestyrelse, og i løbet af weekenden får deltagerne forskellige input til at løse de forskelligartede opgaver.
Der vil f.eks. være foredrag om medlemspleje, og undervisning på mindre temahold om alt fra udstillingsledelse og konflikthåndtering til kommunikation på de sociale medier. Det er tre år siden, DKK sidst samlede bestyrelsesmedlemmerne på Askov, og vi ser frem til endnu en hyggelig og lærerig weekend.
Seminar om kortnæsede racer
Kortnæsede racer som mops og fransk bulldog er søde og charmerende – og de er blevet mere og mere populære som familiehunde over de sidste år. Men den kække opstoppernæse kan gemme på forskellige sundhedsproblemer, og det bliver temaet for et seminar den 21. oktober på Fyn. Seminaret er arrangeret i samarbejde med Bulldog Klubben og Klubben for Små Selskabshunde, men det er åbent for alle og koster 100 kr. Der er bl.a. oplæg fra dyrlæger og eksteriørdommere.
Tilmeld seminar
-
Myndeklubbens Lure Coursing udvalget søger nye medarbejdere til sekretariatet.
Vil du være med til at afvikle Lure Coursing konkurrencer i Myndeklubben?
Kan du lide at være del af et fællesskab?
Myndeklubbens Lure Coursing udvalg arrangerer 2-3 konkurrencer hvert år. På konkurrencedagene er der mange opgaver i sekretariatet. Vi tager imod licensbøger, tjekker om de er OK. Vi trækker lod, laver startlister, lister til dommerne, taster resultater ind, laver resultatlister, skriver resultater ind i licensbøgerne. Vi har næsten altid allesammen hunde der deltager. Så vi smutter for at starte vores hunde og kommer tilbage så hurtig det er muligt.
Vi søger medarbejdere der kan lide at tænke ”firkantet”. Du skal kunne stå tidligt op på konkurrencedagen. Du skal være koncentreret. Du skal være med på at vi tjekker, dobbelttjekker og så tjekker en gang til. Du skal være effektiv og kunne tåle at det i perioder er travlt og måske lidt stresset.
Vi tilbyder sidemandsoplæring.
Vi kan tilbyde en fyrstelig løn: kaffe, vand, sodavand og slik ad libitum. Desuden får du også dagens frokostret. Og det allerbedste, vi har det smadder hyggeligt selvom det i perioder er travlt.
Ønsker du at vide mere om stillingen, så kontakt Karin Jansz, karin.jansz@rashwas.dk eller 21247160.
Hedebølge, hunde og hundearrangementer
Kære alle,
Det ekstremt varme vejr, vi oplever i Danmark pt. er uvant for de fleste af vores hunde. Derfor finder vi anledning til at minde DKK’s kredse, lokalafdelinger, specialklubber og aktivitetsudvalg om, at hundens velfærd skal have højeste prioritet i alle vores aktiviteter. I DKK’s etiske anbefalinger for håndtering og træning af hunde står der bl.a.:
”Inden for alle former for hundetræning og hundesport skal hensynet til hundens velfærd prioriteres over alt andet. Hundens velfærd skal gå forud for opdrætterens, trænerens, ejerens, sponsorens eller officials interesser og ønsker. Menneskets ambitioner må aldrig overskride hundens velfærd. De etiske anbefalinger vedrørende hundens behandling, velfærd og sundhedstilstand skal overholdes - ikke blot under deltagelse i udstillinger, prøver eller konkurrencer, men nok så vigtigt i den daglige træning og håndtering.”
Det betyder, at det altid er både hundeejers og arrangørs ansvar at passe godt på hundene. Det ekstremt varme vejr bør få arrangørerne til at overveje, hvordan aktiviteterne bedst kan tilrettelægges, så hundens trivsel optimeres. Der kan gives mulighed for at give hundene adgang til skygge og vand under aktiviteterne. Der kan gives lov til at anvende køledækner eller overbruse hundene med vand og lignende. Hvis muligt kan aktiviteterne henlægges til tidligt og sent på dagen eller aktiviteterne kan aflyses.
Det er ligeledes hundeejerens ansvar, at den enkelte hunds sikkerhed ikke kompromitteres. Hundens type, alder og sundhedstilstand har indflydelse på dens trivsel i det varme vejr. Husk derfor at oplyse dommere og ringpersonale om at holde øje med hundene, i det tilfælde at hundeføreren ikke selv er tilstrækkelig opmærksom.
I kan læse mere om DKK’s etiske anbefalinger til håndtering og træning af hunde her: https://www.dkk.dk/om-dkk/love-instrukser-og-blanktter/h%C3%A5ndtering-og-tr%C3%A6ning-af-hunde
Lad os hjælpe vores hunde og hinanden gennem den uvante hedebølge.
Med venlig hilsen Jørgen Hindse
-
Ny racerepræsentant for Galgo Espanol Ida Zimmermann Olsen
Det er fredag – og vi er i gavehumør
Interessen for vores medlemsmøder i november har været overvældende.
946 har allerede tilmeldt sig til et af de 4 møder, hvor overskriften er "Ansvaret tilbage til opdrætterne 2.0 - Kender du typen". På møderne tager vi pulsen på hvor er vi kommet til siden sidste medlemsmøde og så kommer Christine Feldthaus, og giver os hendes bud på fremtidens hvalpekøbere m.m.
Skal du være nummer 1000?
Vi udlodder en herlig sommerkurv med blandede DKK produkter til den som tilmelder sig, som deltager nummer 1000.
Så har du ikke allerede tilmeldt dig så skynd dig ind og gør det.
Klik på linket for at tilmelde dig:
22. november Ravnsborghallen, Køge
27. november, Hobro Idrætscenter, Hobro
28. november, Strib Idrætsefterskole, Middelfart
Start: Kl. 18:00 med en sandwich. Der vil være ”goodie bags” til alle deltagere.
Slut: Forventet afslutning ca. kl. 21:30.
Det er gratis at deltage for DKK-medlemmer.
Ekstra medlemsmøde i Køge
Da pladserne lynhurtigt slap op til medlemsmødet d. 21. november 2018 og mange fortvivlede sjællandske medlemmer var rigtig kede af ikke at kunne komme til at deltage, satte DKK's kursusplanlægger alle sejl ind for at få arrangeret et ekstra medlemsmøde.
Heldigvis var hverken Ravnsborghallen eller Christine Feldthaus optagede dagen efter :-) Derfor kan vi med glæde meddele af vi også holder et medlemsmøde med præcis samme agenda d. 22. november 2018. kl 18 - ca. 21.30.
Tilmeld dig medlemsmødet 22. november 2018
Kender du typen og So F****** special?
Måske har du allerede, som 566 andre medlemmer, tilmeldt dig til et af medlemsmøderne i november. Ellers kan du stadig nå det ved at klikke på et af de links, der står under Hvor og hvornår længere nede i teksten.
Vi kan nu afsløre, at det er lykkedes at få en aftale i stand med Christine Feldthaus.
De fleste kender hende nok fra programmer som ”Kender du typen” og ”So F***ing Special på DR.
Igennem arbejdet med disse programmer har hun fået stor indsigt i livsmønstre og mennesketyper, og det vil hun dele med os – med inddragelse af vores helt egen (hunde)verden.
Vi glæder os vildt til at høre hendes bud på, hvordan fremtidens hvalpekøbere ser ud – og vi er sikre på, at hun kan levere et humoristisk blik på vores gode, gamle organisation.
Hvor og hvornår:
Du kan gratis tilmelde dig til et af møderne. Klik på den dato du ønsker at deltage for at komme til tilmelding i hundeweb.
21. november, Ravnsborghallen, Køge
27. november, Hobro Idrætscenter, Hobro
28. november, Strib Idrætsefterskole, Middelfart
Start: Kl. 18:00 med en sandwich. Der vil være ”goodie bags” til alle deltagere.
Slut: Forventet afslutning ca. kl. 21:30.
Det er gratis at deltage for DKK-medlemmer, men der er begrænset antal pladser så tilmelding via hundeweb er nødvendig.
Ansvaret tilbage til opdrætterne 2.0
På møderne vil DKK give en status i forhold til 2012, hvor der sidst blev holdt medlemsmøder under overskriften ”Ansvaret tilbage til opdrætterne”. Der vil naturligvis være tid til spørgsmål, men med flere hundrede deltagere hvert sted er det ikke muligt at diskutere specifikke forhold vedrørende de enkelte racer i detaljer.Medlemsmøderne er derfor ment som første del af en proces, der kører videre i 2019. Hvis der er specialklubber, der ønsker en mere detaljeret drøftelse af forholdene for deres racer, vil det være muligt at henvende sig til DKK og booke et møde.
Noget på hjerte?
For medlemmer, der har noget på hjerte, medbringer DKK en flot ny rød postkasse på alle møderne. Heri kan alle lægge ros og ris eller forslag til problemstillinger DKK skal behandle.
Vi glæder os til at se jer.
DANSK KENNEL KLUB
Parkvej 1 · DK-2680 Solrød Strand
Tlf. +45 5618 8100 · fax +45 5618 8191
post@dkk.dk · www.dkk.dk
-
Tilmeldingen til Lure Coursing EM er nu lukket og det endte med 894 tilmeldte og 92 reservehunde!
Statistik
-
Dorthe Ejrnæs er nu færdiguddannet som mentalbeskriver
Bemærk at Dorthe står for mentalskrivelsen 19. august se mere her http://www.myndeklubben.dk/aktuelt/aktiviteter/2018/mental.pdf
-
Tilmeldingen til Lure Coursing EM er nu lukket og det endte med 894 tilmeldte og 92 reservehunde!
Statistik
-
Hej alle aktive LC deltagere
Sidste frist, den 23.5.2018, for at komme med på det danske landshold nærmer sig med hastige skridt.
Husk at give mig besked om du ønsker at deltage.
Indenfor whippets er der rift om pladserne. Hvis du allerede nu ved at du ikke ønsker at deltage, så giv mig en melding snarest.
Venlig hilsen,
Karin Jansz
karin.jansz@rashwas.dk
-
Næste måling af whippets og italienere vil være på Myndeklubbens dobbeltudstilling i Vejen lørdag den 9. juni kl 13.00
Nærmere information hos Karin Jansz på tlf. +45 21247160 eller på mail
-
Lørdag den 2. juni er erklæret national HUNDENS DAG af Dansk Kennel Klub & Royal Canin. Det er dagen, hvor engagerede hundeejere kan mødes og potentielle hundeejere kan opleve, hvad det vil sige at have en hund.
Hvad sker der på Hundens Dag?
På Hundens Dag vil der være arrangementer over hele landet. Og som opdrætter, hundeklub, dyrlæge, hundefrisør, osv. kan I nemt oprette jeres eget arrangement og deltage i begivenhederne. Vi vil rigtig gerne have mange arrangementer, så vi håber I vil deltage.
Få en uforglemmelig dag i selskab med de dejlige hunde. Alle er velkomne – prøv f.eks. lydighedstræning for begyndere, kom til skuer, hundetræf, ”kom og mød en opdrætter” og meget mere.
Du kan se mere om eventet her: http://www.dkkhundensdag.dk
Du kan tilmelde dit arrangement her: http://www.dkkhundensdag.dk/tilmeld-dit-arrangement
Vi glæder os til at fejre Hundens Dag med dig.
-
Nu kan du også støtte klubben med dit Dankort. Det er supernemt, og OK betaler sponsorbeløbet. Hent OK’s Tank & Betal-app, og tilføj dit Dankort i appen. Så støtter du klubben med 5 øre/liter, hver gang du tanker bilen.
Hent OK’s app her
-
Dansk Kennel Klub kan med glæde meddele jer at DKK’s bestyrelse – efter indstilling fra eksteriørdommerudvalget – har autoriseret Marie Petersen som ALL ROUND dommer.
Marie ønskes hjertelig tillykke med autorisationen.
DANSK KENNEL KLUB
Parkvej 1 · DK-2680 Solrød Strand
Tlf. +45 5618 8100 · fax +45 5618 8191
post@dkk.dk · www.dkk.dk
-
Der indkaldes hermed til
Generalforsamling i Myndeklubben
Søndag d. 15. april 2018 kl. 12.30 i DKK’s lokaler, Parkvej 1, 2680 Solrød Strand
Indkaldelse
Regnskab
Noter til regnskab
Bestyrelsens beretning
Der vil være måling af Whippets og Italienske mynder på Generalforsamlingen den 15. april kl. 12 i Solrød.
-
Myndeklubben har indgået en samarbejdsaftale med Agria Dyreforsikring.
Du kan læse meget mere om samarbejdet og fordelene for Myndeklubbens medlemmer her
-
Sidste år bekendtgjorde Miljø- og Fødevareminister Esben Lunde Larsen, at han ville lave en smileyordning for erhvervsmæssigt hundehold i stil med den, man kender fra restauranter og pizzeriaer. Ordningen er parat til at træde i kraft i løbet af marts 2018, og med denne nyhedsmail til dig som kennelmærkeindehaver, håber vi i DKK, at vi har klædt dig godt på i forhold til ordningens betydning og de ændringer, den medfører.
DKK er blevet taget med på råd vedrørende den nye smileyordning. Nogle af vores input og ændringsforslag er blevet hørt - andre ikke. Alt i alt er vi dog overbeviste om, at ordningen var blevet dårligere, hvis ikke vi, der kender til hundeverdenen og de praktiske forhold vedrørende opdræt, havde siddet med ved bordet.
Smileyordningen går ud på, at fødevarestyrelsen opretter en særlig hjemmeside, www.findhundesmiley.dk, hvor såkaldt erhvervsmæssige hundeholdere står opført. På basis af årlige kontrolbesøg tildeler fødevarestyrelsen smileyer, som findes i tre kategorier; glad, sur eller ”mellemfornøjet”.
Resultatet af kontrolbesøgene offentliggøres på findhundesmiley.dk, men såvel smiley som den seneste kontrolrapport skal også være synlig på ens egen hjemmeside eller på de sociale medier.
Tanken er, at forbrugere, der er på udkig efter en ny hund eller en pension til den hund, de allerede har, kan tjekke denne side først og udvælge en, der har en glad smiley.
Man kan kun figurere på denne liste, hvis ens hundehold opfylder kriterierne for at være erhvervsmæssigt. Det vil sige, hvis man: køber hunde for at sælge dem videre opdrætter tre eller flere kuld på tre eller flere tæver pr. år driver en hundepension eller et hundeinternat med fire eller flere hunde ad gangen.
Som erhvervsmæssig opdrætter eller hundeholder har man pligt til at være registreret i fødevarestyrelsen, og de fysiske rammer for ens hundehold skal være godkendt. Man skal desuden have gennemgået den lovpligtige hundeholderuddannelse, der bl.a. udbydes af DKK. Godkendelsen bliver givet til et specifikt antal hunde. Har man udstationeringstæver, der kommer hjem i forbindelse med drægtighed og fødsel, skal de tælles med.
DKK har hele tiden påpeget det uheldige i, at mindre opdrættere ikke har mulighed for at få en smiley. Vi arbejder lige nu på en ordning, hvor der bliver synlige links til DKK’s hjemmeside og til købhund.dk fra fødevarestyrelsens hjemmeside.
I forbindelse med smileyordningen kommer der en ny udgave af bekendtgørelsen om erhvervsmæssigt hundehold. Udover at beskrive vilkårene for smileyordningen er der indført nogle ændringer, der er vigtige at kende til. Nedenstående er en opsummering af de vigtigste ændringer:
Arealkravene ændres
Fremover vil følgende minimumsgrænser for hundenes opholdsrum være gældende:
Hunde med en vægt indtil 15 kg: 4 m2
Hunde med en vægt på 16 – 40 kg: 6 m2
Hunde med en vægt over 40 kg: 8 m2
Som tidligere medfører hund nr. to i samme opholdsrum kun, at arealet skal forøges med det halve. To hunde med en vægt på mellem 16 og 40 kg i samme rum skal altså ikke have 12 m2 men 6 + 3 = 9 m2 til rådighed.
Arealkravene kan nedsættes yderligere, hvis hundene har ”fri adgang til løbegård”. I vejledningen til bekendtgørelsen er fortolkningen af dette blevet præciseret. Fri adgang betyder, at hunden uhindret og ved egen drift kan komme ind og ud.
Som noget nyt skal tæven desuden fremover have mulighed for at søge adskillelse fra hvalpene, fra de er 3 uger gamle.
Private boliger contra kennelbygninger
Den gamle bekendtgørelse skelnede ikke mellem kravene til de fysiske rammer for hunde i kennelbygninger og hunde, der opholdt sig i private boliger. Det gør den nye. Fremover gælder kravet om afløb i gulvet f.eks. kun for kennelbygninger.
Antallet af årlige dyrlægebesøg nedsættes
I den gamle bekendtgørelse var der krav om fire årlige besøg af den tilsynsførende dyrlæge. Dette er nu nedsat til to årlige besøg. Man skal kunne dokumentere, at besøgene er gennemført.
Ændrede krav om vaccination
Der indføres krav om, at alle hunde i ”virksomheden” skal være vaccinerede mod hundesyge, parvovirus og smitsom leverbetændelse, senest når de er 12 uger - ”og altid inden de forlader virksomheden”. Det betyder altså, at man som erhvervsmæssig opdrætter har pligt til at de hvalpe, man sælger som 8 uger gamle, er vaccinerede.
Den endelige udgave af bekendtgørelsen kan findes på www.retsinformation.dk. Den hedder BEK nr. 132 af 26/02/2018 og kan også fås ved henvendelse til DKK. Hæftet ”Guide til det gode hundehold”, der er udarbejdet af DKK i samarbejde med Den Danske Dyrlægeforening, Politiet, Dyrenes Beskyttelse og Dyreværnet, vil også blive opdateret og kan rekvireres hos DKK.
De nye smileyer kommer til at se sådan ud:
Er du i tvivl om, hvad Smileyordningen betyder som dig som opdrætter, er du velkommen til at kontakte DKK´s information på post@dkk.dk eller tlf. 56 18 81 55.
-
Torben Blach
Telefonnummer +45 9155 8799
sloughi@blach.dk
Se alle racerepræsentanter her...
-
Der er også arrangeret en Lure Coursing måling på udstillingen i Køge søndag den 25. marts 2018
Nærmere information hos Karin Jansz på tlf. +45 21247160 eller på mail
-
Der er arrangeret en Lure Coursing måling lørdag den 3. februar 2018 kl 9.30 i Odense SV.
Nærmere information hos Karin Jansz på tlf. +45 21247160 eller på mail
-
Kreds 7 har valgt at flytte Aars udstillingen til den 14.-15. september 2018, da der afholdes Euro dog show i Polen (10-14 oktober 2018) i den weekend ,hvor Aars normalt afholdes.
Da Myndeklubben afholder udstilling den 1. september (og som er en af årets største) og DKK har udstilling i Ballerup 22.-23. september, så har bestyrelsen besluttet ikke at deltage på Aars udstillingen i 2018.