Nyheder 2017

29. oktober 2017 - Måling

  Der vil være måling af whippets og italienere på juleudstillingen i Køge.25. september 2017 - Støt klubben gennem OK


  Vidste du, at du kan støtte os op til 3 gange så meget, hver gang du tanker med dit OK Benzinkort. Du skal bare skifte til OK El, OK Mobil eller begge dele, så kører det...

  Og vi har tjekket - OK har nogle rigtig gode elpriser og mobilpakker lige nu på ok.dk/lokalsport.

23. august 2017 - Nye Lure Coursingdommere
  Der er i dag godkendt to nye lure coursing dommere:

  Anette Nyholm og Karin Koch

  Stort tillykke. Karin får sin debut til St. Hestedag den 3. september.24. juli 2017 - DKK eksteriørdommere
  DKK’s eksteriørdommer har godkendt følgende som dommer:

  Vibeke Ellesøe – Podenco Ibicenco Korthåret, Podenco Portugues Korthåret Dværg, Podengo Portugues ruhåret dværg.

  Morten Matthes – Afghansk Mynde

  Gitte Finnich Pedersen – Greyhound, Italiensk Mynde19. juli 2017 - Vejen 2018 udstillingen er flyttet en uge frem
  Dobbeltudstillingen i Vejen 2018 er rykket en uge frem til den 9.-10. juni 2018

19. juni 2017 - Vil du være DKK Mentalbeskriver?


14. juni 2017 - Nyt fra DKK

  DKK´S MINDRE OPDRÆT BLIVER GLEMT I SMILEY-ORDNINGEN

  Dansk Kennel Klub er glade for, at der er kommet fokus på hundehandleri og hvalpefabrikker; men vi frygter, at specielt DKK´s mindre opdrættere bliver glemt i Fødevareministerens Smiley-ordning.
  Derfor vil vi forelægge Fødevareministeriet en alternativ løsning.

  Miljø- og fødevareminister Esben Lunde Larsen har igangsat en proces, der har til formål at løfte dyrevelfærden i danske hundekenneler og gøre det tryggere for forbrugerne at købe hund.
  I Dansk Kennel Klub hilser vi alle tiltag, der er til gode for dyrevelfærden velkommen, og vi er meget tilfredse med det fokus i medierne, der i den seneste tid har været på hvalpekøb og hvalpe fra opdrættere med ordnede forhold.

  Halvdelen drukner i Smileyordningen
  Dog forudser vi i Dansk Kennel Klub, at med den løsning, som Miljø- og Fødevareministeren har lagt op til - den såkaldte Smiley-ordning for hundeområdet – vil 80% – 85% af de, der opdrætter hunde i Danmark, blive overset af forbrugerne.
  På Fødevarestyrelsens hjemmeside er der nu offentliggjort en liste over erhvervsmæssige opdrættere, hundehandlere, hundeinternater og hundepensioner – og altså en liste, som kun omfatter steder, der driver erhvervsmæssigt hundehold.
  Du betragtes som erhvervsmæssig opdrætter, hvis du med anvendelse af tre eller flere avlstæver avler tre eller flere kuld hvalpe årligt. Dermed er du omfattet af lov om erhvervsmæssigt hundehold, der betyder, at du skal indhente en tilladelse fra Fødevarestyrelsen efter at have gennemført den obligatoriske hundeholderuddannelse (som kan gennemføres i DKK-regi).

  Forbrugerne overser de små hundehold
  Men rigtig mange af de hunde, der opdrættes i Danmark, kommer fra opdrættere, der ikke er omfattet af Fødevarestyrelsens krav til erhvervsmæssige opdrættere. Disse opdrættere producerer måske et enkelt kuld i ny og næ eller maksimalt to kuld om året – oftest som meget vellykkede og kærlige stueopdræt. Alle disse gode opdræt risikerer i den grad at blive overset af potentielle hvalpekøbere, fordi disse igennem medierne har fået opfattelsen, at det kun er fra de af Fødevarestyrelsen godkendte opdræt, man kan få gode, sunde og velsocialiserede hunde. Og det er meget problematisk, mener vi i Dansk Kennel Klub.

  Hundeholdets udfordringer
  I efteråret 2016 afholdt DKK et seminar for de organisationer i Danmark, der fører tilsyn med hundeholdet. Sammen med Fødevarestyrelsen, Den Danske Dyrlægeforening, Dyrenes Beskyttelse og repræsentanter fra Politiet identificerede vi de problematikker, der kan være forbundet danske hundehold, og vi fandt fælles fodslag til, hvordan disse kunne løses. Dyrenes Beskyttelse har efterfølgende (bl.a. på baggrund af seminarets løsningsforslag) fremlagt et udspil til at komme hundehandleri og vanrøgt til livs igennem et online register, hvor man som sælger opretter sig via sit NemID og tilføjer ID fra Dansk Hunderegister på hunden, som man ønsker at sælge.

  Den franske model
  I Frankrig har staten indført et krav om registrering af samtlige opdrættere – og definerer i øvrigt opdrættere som alle, der ønsker at sælge en hvalp efter dennes fødsel. Individer, der ønsker at videresælge et dyr, de har købt, er ikke omfattet af definitionen. Der er specielle vilkår for de opdrættere, der stambøgsfører i fransk kennel klub. Der skelnes imellem professionelle og ikke-professionelle opdrættere:

  Ikke-professionelle, som opdrætter og registrerer et kuld pr. år og som pr. husholdning har maksimalt 9 hunde over 4 måneders alderen, hvoraf maksimalt tre er avlsdygtige tæver. Disse er undtaget fra at skulle gennemføre en opdrætteruddannelse og fra registrering hos den franske stat.

  Professionelle, som opdrætter og registrerer mere end et kuld pr. år og som pr. husholdning har flere end ni hunde. Disse skal gennemgå en opdrætteruddannelse og skal om nødvendigt svare skat af indtægten men er undtaget fra registrering hos den franske stat.

  Er man ikke medlem af fransk kennel klub, skal ALLE opdrættere registreres.

  Få de små opdrættere i spil
  Dansk Kennel Klub vil foreslå Fødevarestyrelsen et supplement til Smileylisten for at tilgodese de opdrættere, der ikke er omfattet af de krav, som stilles til erhvervsmæssige hundehold. Derfor har vi skelet til både Dyrenes Beskyttelses forslag om online salg med NemId og ”den franske model”.

  Dansk Kennel Klub vil derfor foreslå, at man ved alle online salg af hunde skal identificere sig med sit NemId eller tilsvarende – undtaget herfor skal være opdrættere under Dansk Kennel Klub, der opdrætter færre end fire kuld om året. Disse opdrættere er i forvejen registreret i DKK og i øvrigt ofte uddannede og i dialog med DKK´s kennelkontakter.

  Desuden foreslår DKK, at kravet for at være erhvervsmæssig opdrætter hæves fra 3 til 4 årlige kuld med mindst 20 hvalpe i alt.

  Venlig hilsen
  Dansk Kennel Klub
  Jens Glavind
  Direktør

5. juni 2017 - Invitation


2. juni 2017 - Info til udstillere
  Juleudstillingen i Nyborg flyttes til Rishøjhallen i Køge.

  Baggrunden for beslutningen er den nyligt afsluttede brugerundersøgelse, hvor medlemmerne ønskede en bedre fordeling af udstillingerne øst/vest sammenholdt med vi på kører med 3 ringe på denne udstilling og dermed har brug for mere plads.

  Vi er sikre på at juleudstillingen som altid bliver en fantastisk afslutning på året.

  Resultat af brugerundersøgelsen fremlægges i slutningen af juni.

3. maj 2017 - Sommerferien 2018
2. maj 2017 - Nyt fra DKK


4. april 2017 - Nyt fra DKK

  DKK’s eksteriørdommerudvalg har godkendt Carsten Birk som eksteriørdommer for Afghansk Mynde og Saluki.
31. marts 2017 - Invitation

8. marts 2017
Kære kreds / specielklub Med venlig hilsen/Kind regards

Lonni Gulmark Prirsching
Udstillingsafdelingen/Sekretær Lydighed og Rally Lydighed

DANSK KENNEL KLUB
Parkvej 1 · DK-2680 Solrød Strand
Tlf. +45 5618 8100 · fax +45 5618 8191
post@dkk.dk · www.dkk.dk
5. marts 2017 - DR Ultra søger...
  Kære Alle Lurecoursing Entusiaster i Danmark

  Jeg hedder Kristoffer Bjerg, og jeg arbejder som tilrettelægger på tv-programmet “Bidt, Brændt, Stukket” på DR Ultra, hvor Sebastian Klein er vært.

  Se nedenstående link:

  https://www.youtube.com/watch?v=3cIshVeIW0I

  https://www.youtube.com/watch?v=XKtj8Mhxi2k

  Sebastian Klein, Lise Lotte Christensen fra Dansk Kennel Klub og jeg er på jagt efter nogle fotos og videoer af disciplinen lurecoursing, da vi skal lave et lille fakta-indslag om hundens instinkter og anatomi.

  Sagen er jo, at lurecoursing er en god måde at billedække instinktet, derfor er vi på jagt efter nogle rigtig fine videoer og billeder, vi kan klippe ind i vores program.

  Gerne billeder hvor mynderne jagter plastickaninen, som er drevet af motoren.

  Hvis i har et billede af en sød hvalp, må I også meget gerne vedlægge dette.

  I må meget gerne sende videoerne til mailadressen; Kb@madebyus.dk

  Eller ringe på telefon; 28 73 19 59, hvis det er noget Du/I gerne vil have uddybet.

  Jeg vil ønske Jer alle en rigtig god weekend.

  De bedste hilsner
  Kristoffer Bjerg


9. januar 2017 - Nyt fra DKK
  Nyt hæfte fra DKK "Guide til det gode hundehold" tilgængelig på DKK's hjemmeside

  Vinteren har sat ind over Danmark. Der er frost og sne i luften og det varer sikkert ved i nogle måneder. Vore hunde påvirkes af det kolde vejr - særlig hunde der opholder sig i hundegårde - enten i dagtimerne eller hele døgnet. Alle hunde skal have gode forhold – og det er hundeejernes ansvar.

  DKK har, i samarbejde med politiet, Fødevarestyrelsen, Den Danske Dyrlægeforening, Dyrenes Beskyttelse og Dyreværnet, udarbejdet en ny guide, som giver gode råd om indretning, pasning og håndtering af hunde. Formålet er, at hundeejerne kender lovgivningen på området og bliver inspireret til at lave de bedste rammer for hundene. DKK har stået for udarbejdelsen af hæftet, som vi har kaldt "Guide til det gode hundehold”.

  "Guide til det gode hundehold" er nu tilgængelig på DKK’s hjemmeside via linket nedenfor - både i en ”bladre-pdf” og i en print venlig version. http://www.dkk.dk/side.asp?ID=34499