Racebeskrivelse Galgo Espanol

MENTALITET

Galgo Español er almindeligvis en venlig og omgængelig familiehund, men den kan også optræde lidt reserveret. Hunden kan falde til i en aktiv familie med hundeerfaring og forståelse for denne hunderaces behov og særlige karakter. Galgoer knytter sig ofte til en bestemt person i familien. Den er vagtsom og kan være afvisende over for fremmede. Galgoer er rolige og milde, og gør sig godt med børn. Hunden kan vænnes til at bo sammen med katte og andre dyr, og den er normalt venlig overfor andre hunde, store som små.

BEHOV

Galgo Español kræver lange spadsereture og mulighed for at kunne løbe frit. Det betyder, at man som ejer af en galgo, skal have adgang til et større og sikkert indhegnet areal, hvor hunden dagligt kan løbe frit. Den er selskabelig, men ikke egentligt kontaktsøgende.

AKTIVITETSNIVEAU OG HANDLERADIUS

Galgo Español er en energisk og ivrig jagthund, som uden betænkning løber ud på stor afstand, hvis den får øje på et muligt byttedyr. Denne adfærd kræver enten tidlig og vedholdende træning eller et effektivt hegn at holde det udprægede jagtinstinkt under kontrol. Galgoerne egner sig godt til lure coursing, dvs. løb på bar mark efter en kunstig hare, hvor de udfolder sig i deres rette element.

PELS OG PLEJE

Pelsen kommer i to varianter, korthåret og ruhåret. Hos den korthårede variant er pelsen fin, kort og glat og holdes fri for støv og løse hår med en daglig aftørring med et fugtigt vaskeskind. Den ruhårede variant har hård og halvlang pels med tendens til et let skæg. Den skal blot jævnligt børstes grundigt igennem.

TIPS OG TRICKS TIL INDLÆRING OG HÅNDTERING

Galgohvalpen skal fra helt lille lære at omgås fremmede mennesker og andre hunde for at forebygge racens tilbageholdenhed. Den videre opdragelse kræver tålmodighed, venlighed og konsekvens. Beløn straks øjenkontakt og samarbejde.

HØJDE

Hanner 62-70 cm. Tæver 60-68 cm.

VÆGT

20-30 kg.

FARVER

Brindlet fawn, sort, rødbrun, gul, rød, creme, eller broget.

OPRINDELSE

Galgo Espanol er en ældgammel race, som formodes at være medbragt af Kelterne omkring år 400-600 før vor tidsregning. Racen er med sikkerhed efterkommer af urgamle asiatiske mynder og minder meget om sloughi. Fra 1500-tallet til 1700-tallet blev galgoen i stort tal eksporteret til lande som Irland og England, og her anses racen for at være en del af fundamentet for nutidens greyhound. I Spanien benyttes galgoen stadig som jagt- og væddeløbshund, ofte krydset med greyhound, som er lidt større og noget hurtigere.

HJEMLAND

Spanien

INTERNATIONALT RACENAVN

Galgo Espanol


Foto: Kaj Frøling