Podengo Portugues, Mellem korthåret/ruhåret

Den portugisiske Podengo er en af de få racer der trods udvikling er forblevet tæt på sin originalitet og klasificeres af FCI som en hund i Gruppe 5 (Spidshunde og racer af oprindelig type) sektion 7 (Jagthunde af oprindelig type).

Douro Rastosdonorte Podengo Portugues hører til under de primitive typer, med samme origen som andre racer spred over hele verden. Så som Dingo (Ausralien), Basenji (Central Afrika), Cirneco del Etna (Grækenland), Pharaoh (ægypten), Podenco ibecenco, Podenco andaluz, Podenco canario (Spanien) osv.

Jaska - Fashion Star Dancing With Demons - Star Of Fashion Do Vale De Fermedo Fra historien er der flere beskrivelser om hvordan den portugisiske Podengo er kommet til Portugal, men meget tyder dog på at det er Fønikerne som indførte den.

Jaska Podengoen er født til at jage. Hvis man virkelig vil se hvad racen er skabt til skal man opleve den på kaninjagt. Count Artur de Ervideira , fra Montoito, skrev i 1950'erne i sin bog "My podengos": De kvaliteter, en god jagthund præsentere, fortjener vores beundring og giver jageren øjeblikke at sand lykkefølelse og fornøjelse. Arbejdet for et Podengo kobbel (pack) der jager en kanin, deres specielle gøen, på en mark med meget tæt busk-vækst, viser os noget beundringsværdigt og modigt.

Marko Rastosdonorte På facaden af Saint John Baptist Kirken i Tomar, Portugal, er der et relief af en Podengo Pequeno med en kanin i munden.
Historien bag kunstværket er at da the Moors invaderede og besatte meget af Portugal i år hundrede, var folket ofte undertrykt og havde ikke mulighed for at jage eller dyrke land frit. Den vidunderlige lille Podengo jagtede og bragte kaniner tilbage til sin herres dør og forsynede hermed familien med en kilde til næring så man kunne opretholde livet. Kaninen i munden på Podengoen skulle symbolisere værten og samhørigheden!

Irdalens High Voltage

Irdalens Rising Power